Poro-suppilovahveropiiras

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- suola
- ruisjauho
- vehnäjauho
- vesi
- kylmäsavustettu poronpaistileike
- aurinkokuivattu tomaatti
- suppilovahvero
- emmental raaste
- silva savuporo-juustolevite
- kerma
- kananmuna
Tämä piiras on valmistettu uunipellille, jolloin siitä saa leikattua noin 30 sopivan kokoista annospalaa.
Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään piirasvuokaan, puolita ohje.
Poro-suppilovahveropiiras
Pohja:
300 g margariinia
1 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
Täyte:
100 g Kylmäsen kylmäsavustettua poronpaistileikettä silputtuna
n. 7 kpl aurinkokuivattua tomaattia
315/160 g Sauvon suppilovahveroita valutettuna
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
200 g Silva savuporo-juustolevitettä (tuote on laktoositon)
3 dl kermaa
4 munaa
Nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi, lisää nopeasti sekoittaen vesi.
Painele taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Silppua päälle poronpaisti, aurinkokuivatut tomaatit ja pienennä hieman myös sieniä.
Sekoita keskenään juustoraaste, juustolevite, kerma ja munat.
Kaada seos täytteiden päälle.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä.