Kesäpäivän kasvispiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- voi
- margariini
- vehnäjauho
- suola
- juustoraaste
- porkkana
- keltasipuli
- punasipuli
- valkosipuli
- punainen chilipaprika
- öljy
- ruokakerma
- kananmuna
- rakuuna
- mustapippuri
Ruokaisa kasvispiiras on kelpoa kesäruokaa. Valmista seuraksi raikas salaatti ja nauti vaikkapa pihamaalla tai retkieväänä.
Kesäpäivän kasvispiiras
8-10 annosta
Pohja:
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
50 g juustoraastetta
Täyte:
1 iso porkkana
1 iso keltasipuli
1 punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
½ punainen chilipaprika
2 rkl öljyä paistamiseen
2 ½ dl ruokakermaa
2 munaa
1 tl rakuunaa
150 g juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita huoneenlämpöinen voi tai margariini, vehnäjauhot, suola ja juustoraaste keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Painele seos piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
Käsittele kasvikset.
Kuori porkkana, keltasipuli, punasipuli ja valkosipulinkynnet.
Leikkaa porkkana suikaleiksi ja hienonna sipulit.
Hienonna chilipaprika.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia hetki.
Sammuta levy ja lisää joukkoon ruokakerma, munat, rakuuna, juustoraaste, suola ja mustapippuria myllystä. Sekoita.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut väriä.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Käytä myös kauden muita kasviksia, kuten kesäkurpitsaa.