Mifusalaatti ja sitruuna-vinaigrette
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 pss Vihreäkeiju jääsalaatti
- ½ ruukku Viinisuolaheinä
- 250 g (maustettu) mifusuikale
- ½ paprika
- 1 nektariini
- 100 g miniluumutomaatti
- 100 g fetajuusto
- 1 viikuna
- kurpitsansiemeniä
Sitruuna-vinaigrette
- 2 rkl omenaviinietikka
- ½ tl sinappi
- ½ dl oliiviöljy
- sokeri
- mustapippurirouhe
- ½ sitruunan mehu
Hedelmä- ja vihannesosastot notkuvat nyt ihanista kauden kasviksista ja väreistä. Valmista ihana ruokaisa salaatti ja ota mukaan evääksi tai valmista vaikkapa illainstujaisiin. Kokoa annos läpinäkyvään kulhoon kerroksittain ja saat makuelämyksen lisäksi myös silmänruokaa.
Mifusalaatti ja sitruuna-vinaigrette
2 annosta
1 pss Vihreäkeiju jääsalaattia
½ ruukkua Vihreäkeiju viinisuolaheinää
250 g maustettuja mifusuikaleita
½ iso paprika
1 nektariini
100 g miniluumutomaatteja
100 g fetajuustoa tai maidotonta kreikkalaistyyppistä juustoa
1 viikuna
kurpitsansiemeniä
Sitruuna-vinaigrette
2 rkl omenaviinietikkaa
½ tl sinappia
½ dl oliiviöljyä
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan mehu
Silppua jääsalaatti ja irrota viinisuolaheinän lehtiä. Ota esille kypsät, maustetut mifusuikaleet. Paloittele paprika ja nektariini. Puolita miniluumutomaatit ja paloittele fetajuusto tai maidoton kreikkalaistyyppinen juusto. Leikkaa viikuna lohkoiksi. Kokoa annokset kerroksittain lasikulhoihin ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.
Valmista sitruuna-vinaigrette.
Mittaa omenaviinietikka kulhoon ja lisää sinappi sekoittaen.
Lisää oliiviöljy vähän kerrallaan sekoittaen. Mausta sokerilla, mustapippurilla ja lopuksi sitruunamehulla. Tarkista maku.
Valuta vinaigrette salaattikulhoihin tai ota mukaan evääksi erillisessä astiassa.
Nauti kylmänä!