Kesäinen peruna-juustosalaatti

  • 25 min Työaika
  • 25 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kesäinen peruna-juustosalaatti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Alavuden öljypuristamo logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Alavuden Öljynpuristamon kanssa.

Salaatit ovat ihanaa kesäruokaa. Ne sopivat nautittavaksi sellaisenaan tai muun ruoan lisänä. Ne sopivat myös juhlapöytään. Oletko jo tutustunut Alavuden Öljynpuristamon kotimaisiin maustettuihin rypsiöljyihin? Ne maustavat ruot upealla tavalla ja niistä saat tärkeitä rasvahappoja. Tähän peruna-juustosalaattiin voit käyttää edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita tai valmiiksi kypsennettyjä pariisinperunoita, joita löydät kauppojen vihanneshyllyiltä.

<< Tutustu tuotteisiin >>

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 500 g kypsiä pariisinperunoita
  • 100 g auringonkukanversoja
  • 2 avomaankurkkua
  • 150 g sokeriherneenpalkoja
  • 5-10 retiisiä
  • 500 g cantaloupemelonia
  • 1 pieni punainen paprika
  • 200 g pakastemaissia
  • 400 g emmental-juustoa
Kastike:
  • ¾ dl Alavuden Kylmäpuristettu BASILIKA rypsiöljy
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Ohje

  • Laita pariisinperunat kulhoon ja sekoita joukkoon auringonkukanversot.
  • Paloittele avomaankurkut ja viipaloi sokeriherneenpalot.
  • Leikkaa retiisit viipaleiksi tai lohkoiksi.
  • Leikkaa meloni kuutioiksi tai ota palloraudalla pieniä palloja.
  • Paloittele paprika sopiviksi suupaloiksi.
  • Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon pakastemaissi. Voit laittaa sen joukkoon jäisenä.
  • Paloittele juusto pieniksi kuutioksi ja kääntele sekaan.
  • Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin pienessä kulhossa ja valuta joukkoon.
  • Tarkista maku.
  • Anna maustua halutessasi hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Kesäinen peruna-juustosalaatti

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: