Juustoinen leipäsalaatti
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- ½ dl rypsiöljy
- (vaihtoehto) oliiviöljy
- 200 g miniluumutomaatti
- (vaihtoehto) kirsikkatomaatti
- ½ - 1 sipuli
- 1-2 valkosipulinkynsi
- 2 rkl balsamiviinietikka
- mustapippurirouhe
- 2 tl sinappi
- 6-7 kpl Maalahden Limppu -leipäviipale
- 200 g kermajuusto
- ½ dl tuore persilja
- (vaihtoehto) tuore rosmariini
Juustoinen leipäsalaatti on ihastuttava salaatti niin lounaaksi kuin vaikka keittoruoan seurana. Voit valmistaa salaatin muutamaa tuntia aiemmin odottamaan jääkaappiin tarjoiluhetkeä. Sopii myös alkupalasalaatiksi tai vaikka grilliruoan seuraksi.
Juustoinen leipäsalaatti
4 annosta
½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
½ – 1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
2 tl sinappia
6-7 kpl Maalahden Limppu leipäviipaleita
200 g kermajuustoa
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna tai pieni määrä tuoretta rosmariinia
Laita rypsi- tai oliiviöljy kulhoon. Purista sormin joukkoon miniluumu- tai kirsikkatomaatit siten, että ne hajoavat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja lisää kulhoon. Sekoita joukkoon balsamiviinietikka, mustapippuria myllystä ja sinappia. Paloittele Maalahden Limppu -leipäviipaleet tasakokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa kermajuusto pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu persilja tai rosmariini. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.