Poronpaisti ja punaviini-kermakastike

  • 20 min Työaika
  • 3 h 20 min Valmistusaika
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

60 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Sulatin pakastimesta noin 3,5 kilon painoisen poronpaistin ja otin sen mukaani, kun poikkesimme maalla.
Ruokapöydän ympärille kokoontui viikonlopun aikana kymmenen hengen porukka.

Paisti on sopivaa kun sisälämpötila on 60 astetta. Tämän sisälämpötila oli hieman enemmän, mutta kuten mua opastettiin, leivinuunissa kypsennettynä se ei haitannut, sillä leivinuuni ei kuivata lihaa.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Paisti
  • 3,5 kg Poron paistilihaa
  • paistamiseen voita
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • riistamaustetta
Punaviini-kermakastike
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl punaviiniä
  • tarvittaessa suolaa
  • riistamaustetta
  • katajanmarjoja

Valmistusohje

  • Sulata paisti ajoissa jos se on jäinen.
  • Paista paistin pinnat kiinni voissa kuumalla pannulla.
  • Mausta suolalla, mustapippurirouheella ja riistamausteella.
  • Kypsennä paisti uunissa 150 asteessa 2-3 tuntia joko paistopussissa tai folion alla, kunnes paistin sisälämpötila on 60 astetta.
  • Anna lihan vetäytyä 20-30 minuuttia ennen paistolämpömittarin poistamista ja lihan leikkaamista.
  • Valmista tällä välin kastike (ja mahdolliset lisukkeet).
  • Kiehauta vesi ja liemikuuutio, suurusta kermaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla, lisää punaviini, anna kiehua kymmenisen minuuttia.
  • Mausta riistamausteella, mustapippurilla ja halutessasi katajanmarjalla.
  • Tarkista maku.
  • Voit käyttää paistista mahdollisesta irtoavaa nestettä kastikkeen pohjana tai kaataa lientä hieman kastiketta maustamaan.
  • Lisukkeeksi teimme perunasosetta ja keitettyä porkkanaa, jonka joukkoon sulatin hieman voita.
  • Tarjolla oli myös makeaa, itse tehtyä puolukkahilloa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: