Riistapyörykät

  • 10 min Työaika
  • 25 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
riistapyörykät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

54 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Riistapyörykät ovat upean makuisia suupaloja myös juhlapöydässä! Tarjoa pyörykät esimerkiksi perunamuusin ja chutneyn kera.
Näitä riistapyöryköitä on ollut tarjolla myös vuoden 2014 joulun joulubuffetissa Silja Linen Serenaden ja Symphonyn laivoilla.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 1 ¼ dl korppujauhoa
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl öljyö
  • 1 sipuli
  • 600 g riistajauhenlihaa TAI
  • 600 g poronjauhelihaa (vaihtoehto) TAI
  • 600 g hirvenjauhelihaa (vaihtoehto) TAI
  • 600 g sika-nautajauhelihaa (vaihtoehto)
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 4-5 valkosipulinkynsiä
  • 170 g pekonia
  • 1 ¼ tl suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa

Valmistusohje

  • Sekoita korppujauhot ja vesi keskenään ja anna turvota hetki. Lisää kananmuna.
  • Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä pannulla, jäähdytä ja lisää joukkoon.
  • Lisää riista- poron- tai hirvenjauheliha TAI nauta-sikajauheliha ja riistarouhe, tomaattipyree, pekoni, suola, mustapippuri ja rakuuna.
  • Vaivaa tasaiseksi ja pyöritä tasakokoisiksi pyöryköiksi.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai voissa tai öljyssä pannulla.
  • Tarjoa riistapyörykät vaikka perunamuusin kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä