Chili-seesamikinkku ja rosollia

  • 30 min Työaika
  • 12 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 3 kg pikkukinkku
  • 2-3 rkl Baba Harissa chilitahna
  • 3-4 rkl seesaminsiemeniä
Lisäksi:
  • 4 porkkana
  • 4 peruna
  • vesi
  • 1 tl suola
  • 1 omena
  • 1 keltasipuli
  • (vaihtoehto) punasipuli
  • 5 etikkapunajuuri
  • 2 herkkukurkku
  • 225 g Baba Punajuurihummus

Perinteinen joulukinkku voidaan kuorruttaa monella tavalla. Baba Foodsin valmistama harissa on vahva chilitahna, joka antaa kinkun kuorrutteelle uudenlaisen maun. Seesaminsiemenet paahtuvat uunissa kauniin väriksi ja antavat kinkulle trendikkään ja maukkaan vivahteen. Tarjoa seuraksi punajuurihummuksella ryyditettyä rosollia ja nauti tuunatuista perinnemauista.

Chili-seesamikinkku ja rosollia
6 annosta

3 kg pikkukinkku
2-3 rkl Baba Harissa chilitahnaa
3-4 rkl kuorittuja tai kuorimattomia seesaminsiemeniä

Lisäksi:
4 keskikokoista porkkanaa
4 keskikokoista perunaa
vettä
1 tl suolaa
1 omena
1 kelta- tai punasipuli
5 etikkapunajuurta
2 herkkukurkkua
225 g Baba Punajuurihummusta

Chili-seesamikinkku ja rosollia

Ota pikkukinkku huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen kypsennystä.
Laita kinkku kamarapuoli ylöspäin paistopussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Varmista että pussin kulma on ylhäällä. Laita kinkku uunivuokaan tai uunipellille. Paina pussin läpi paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan ja laita mittari siten, että voit seurata sisälämpötilaa paiston aikana. Paista kinkkua ensin 200 asteessa ensimmäinen tunti ja tiputa sitten lämpötila 100-asteeseen. Valmiin kinkun sisälämpötila on 74-83 astetta. Kinkku vaatii kypsyäkseen noin 1,5 tuntia per lihakilo.
Ota kinkku uunista ja valuta paistoliemi kattilaan. Voit hyödyntää liemen kastikkeen valmistukseen tai hävittää sen sekajätteen mukana vaikkapa maitotölkin sisällä. Anna kinkun jäähtyä. Poista sitten kinkkuverkko. Sivele pintaan reilusti harissa chilitahnaa ja ripottele pinnalle kuorimattomia tai kuorittuja seesaminsiemeniä. Käytä kinkkua vielä pikaisesti 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen.
Valmista rosolli. Keitä porkkanat ja perunat suolalla maustetussa vedessä kuorineen. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori omena ja sipuli. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Leikkaa myös etikkapunajuuret ja herkkukurkut pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset ja kääntele lopuksi joukkoon punajuurihummus.

Tarjoa kinkun seurana.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä