Uunifetapasta

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • PĂ€ivitetty:
  • Ei hyvĂ€, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

346 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 2-3 Annosta
Uunifetapasta

Uunifetapastan reseptiin törmÀsin vuosia sitten Uusi-Seelantilaisessa ruokalehdessÀ (Dish.co.nz: Baked feta with tomatoes and spaghetti), mutta ruokabloggaaja Jenni HÀyrisen (LiemessÀ) valmistamana siitÀ innostui somekansakin.
Superhelppo ruoka, jota voi tuunata mielinmÀÀrin. AlkuperÀisessÀ reseptissÀ kÀytettiin chiliÀ ja sitÀ voit laittaa joko tuoreena tai hiutaleina, jolloin saat jauhetta paremman maun. Joukkoon voit sekoittaa myös erilaisia tuoreita tai kuivattuja yrttejÀ, tuoreet toki vasta valmiiseen ruokaan.

Itse rakastan rosmariinia ja kÀytin sitÀ. Teki mieli puristaa joukkoon myös tuoretta sitruunaa oliiviöljyn seuraksi.
TĂ€mĂ€n ruoan voit valmistaa myös pannulla liedellĂ€ tai grillivuoassa. Uunissa valmistettuna se on jĂ€rkevÀÀ silloin kun uuni on muutenkin lĂ€mmitetty. Tee oma variaatiosi ja saat aina erilaisen ruoan. KĂ€ytĂ€ myös erimakuisia maustettuja öljyjĂ€. Uunifetapasta on noussut rakastetuksi klassikoksi, eikĂ€ syyttĂ€ – tĂ€mĂ€ resepti yhdistÀÀ vaivattoman valmistuksen ja tĂ€ytelĂ€isen maun tavalla, joka sopii niin kiireiseen arki-iltaan kuin viikonlopun herkutteluun.

TÀssÀ lehden resepti: Dish Magazine: Claire Aldous, from Issue #77. 03/2018 - BAKED FETA WITH TOMATOES AND SPAGHETTI

Advertising information

Ainekset

2-3 annosta
  • 200 g fetajuustoa TAI
  • 200 g salaattijuustoa (vaihtoehto)
  • 200 g kirsikkatomaatteja TAI
  • 200 g miniluumutomaatteja (vaihtoehto)
  • 3 valkosipulinkynttĂ€
  • œ punainen chili
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 2-3 rkl oliiviöljyĂ€
  • œ sitruuna
LisÀksi:
  • vettĂ€
  • 1 tl suolaa
  • 250 g tuorepastaa
Katso tÀstÀ: LiemessÀ - Uunifetapasta

Valmistusohje

  • Laita fetajuusto tai salaattijuusto uunivuokaan kokonaisena tai paloina.
  • Laita joukkoon kirsikka- tai miniluumutomaatit.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Hienonna chili.
  • Laita ainekset uunivuokaan.
  • Ripottele joukkoon rosmariini.
  • Pirskota pinnalle oliiviöljy ja sitruunan puristettu mehu.
  • Kuumenna 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
  • Kiehauta vesi ja lisÀÀ joukkoon suola ja tuorepasta. Anna kiehua kolme minuuttia. Valuta.
  • Sekoita pasta muiden ainesten joukkoon ja tarjoa.
  • Koristele uunifetapasta annokset halutessasi tuoreilla yrteillĂ€.

Useimmin kysytyt kysymykset: Uunifetapasta

1. Voiko kÀyttÀÀ muuta juustoa kuin fetaa?

  • KyllĂ€! Esimerkiksi vuohenjuusto tai ricotta voivat toimia, mutta maku ja koostumus muuttuvat hieman.

2. MitÀ pastaa kannattaa kÀyttÀÀ?

  • Spagetti, penne tai fusilli ovat suosittuja. TĂ€rkeintĂ€ on, ettĂ€ kastike tarttuu hyvin pastaan.

3. Voiko kÀyttÀÀ tavallisia tomaatteja kirsikkatomaattien sijaan?

  • Voi, mutta kirsikkatomaatit ovat makeampia ja mehukkaampia, joten ne tuovat enemmĂ€n makua.

4. Miten estÀÀ fetan kuivuminen uunissa?

  • Reilu loraus oliiviöljyĂ€ ja tomaattien mehukkuus auttavat. Uunin lĂ€mpötila kannattaa pitÀÀ maltillisena (n. 200 °C).

5. Voiko tehdÀ vegaanisen version?

  • KyllĂ€! Vegaaninen feta tai tofu toimii vaihtoehtona, ja makua voi syventÀÀ yrteillĂ€ ja ravintohiivalla.

6. Voiko lisÀtÀ proteiinia?

  • Ehdottomasti. Kana, katkaravut tai vaikka kikherneet sopivat hyvin mukaan.

7. Miten uunifetapastaa kannattaa sÀilyttÀÀ ja lÀmmittÀÀ uudelleen?

  • SĂ€ilytĂ€ jÀÀkaapissa ilmatiiviissĂ€ rasiassa. LĂ€mmitĂ€ mikrossa tai pannulla, lisÀÀ tarvittaessa tilkka vettĂ€ tai öljyĂ€.
Uunifetapasta

Kauppalista

YhteistyössÀ