Stroganoff

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
stroganoff
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

42 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Stroganoff sopii erinomaisesti niin syksyyn kuin talveenkin. Tämä lihapata valmistetaan perinteisesti hyvästä naudan palapaistista, mutta tässä reseptissä käytetään joko sisäpaistia tai naudan paahtopaistia. Nauti sroganoffresepti toimii hyvin vaikkapa perunoiden kanssa!

Advertising information

Ainekset

  • tilkka öljyä paistamiseen
  • 400 g naudan sisäpaistia TAI
  • 400 g naudan paahtopaistia (vaihtoehto) TAI
  • 400 g naudan palapaistia (vaihtoehto)
  • 1 iso sipuli
  • suolaa
  • mustapippuria TAI
  • pippurisekoitusta
  • vettä
  • ½-1 prk tomaattipyreetä
  • vehnäjauhoja
  • maustekurkkuja
  • kermaa TAI
  • smetanaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Leikkaa liha poikkisyin suikaleiksi.
  • Silppua sipuli. Käristä sipuli kuumassa pannussa öljyssä, lisää joukkoon liha.
  • Kun liha on saanut väriä, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää joukkoon vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kiehauta. Lisää tomaattipyree.
  • Suurusta veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Anna hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
  • Lisää suikaloidut tai kuutioidut maustekurkut ja tilkka kermaa tai smetanaa.
  • Tarjoa lisäksi perunasosetta ja lusikallinen smetanaa annosta kohden. Nauti stroganoff heti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: