Pippuripihvit ja valkosipuli-kermaperunoita

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

46 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Pippuripihvit ovat herkutteluruokien klassikoita ja varmasti ravintoloiden tilatuimpia annoksia. Tarjoan tässä oman suosikkiohjeeni, jossa kastike valmistetaan samaan aikaan pannulla yhdessä pihvien kanssa. Tästä ei kastike parane! Muistathan, että pihviaterialla ruokailija odottaa annosta, eikä toisinpäin.

Millaisena pihvisi haluat?

Paistoajat eri kypsyysasteille:
Raaka (rare), sisältä punainen pihvi 1½ minuuttia per puoli
Puolikypsä (medium) 2-3 minuuttia per puoli
Kypsä (well done) 4-5 minuuttia per puoli

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Pippuripihvit
  • öljyä
  • 600-800 g naudan ulkofileetä
  • tai naudan sisäfileetä
  • 1-1½ tl aromisuolaa
  • ½ dl HP-kastiketta
  • ½ dl sinappia
  • 4-5 dl kuohukermaa
  • runsaasti pippurisekoitusta
Valkosipuli-kermaperunat
  • 1½ kg perunaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • tai ruokakermaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • paprikajauhetta
  • pippurisekoitusta
  • suolaa
  • öljyä

Ohje

  • Nosta liha pöydälle noin tuntia ennen paistamista.
  • Aloita lihan lämmitessä valkosipuli-kermaperunoista.
  • Kuori ja viipaloi perunat.
  • Kuumenna öljyä kattilassa, kuullota perunoita kattilassa muutaman minuutin ajan, koko ajan käännellen.
  • Lisää hienoksi hakatut valkosipulinkynnet ja mausteet.
  • Lisää vielä kerma ja kiehauta.
  • Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa, kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Kokeile kypsyyttä haarukalla.
  • Poista lihasta kalvot ja leikkaa muutaman sentin levyisiksi pihveiksi.
  • Painele pihvejä nyrkillä hieman kasaan.
  • Kaada hieman öljyä lautaselle ja käännä pihvit siinä molemmin puolin.
  • Kuumenna pannu erittäin kuumaksi.
  • Lisää kaksi pihviä kerrallaan pannuun ja paista väri molemmin puolin.
  • Ripottele aromisuolaa ja lisää kunkin pihvin päälle noin 2 teelusikallista HP-kastiketta, sekä saman verran sinappia.
  • Lisää pannuun noin desilitra kermaa per pihvi.
  • Paista yhteensä noin 6 minuuttia pihvien koosta riippuen.
  • Käännä pihvejä muutaman kerran paiston aikana.
  • Hämmentele kastiketta keskiteholla, kunnes kastike sakenee.
  • Ripottele joukkoon reilu annos pippurirouhetta.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: