Paahtopaisti

  • 30 min Työaika
  • 13 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Paahtopaisti
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Paahtopaisti on noutopöytien aatelia. Sen voi tarjota lämpimänä tai kylmänä sellaisenaan tai täyteläisen punaviinikastikkeen kanssa. Voit valmistaa siitä myös herkullisen salaatin tai juhlavia voileipiä.

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
  • 1 ½ kg naudan paahtopaistia
Marinadi:
  • 1 ½ rkl soijakastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 4-5 rkl öljyä
  • 4-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 ½ tl kuivattua timjamia
  • 1 ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 ½ rkl tomaattipyreetä

Valmistusohje

  • Poista lihasta kalvot.
  • Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele liha marinadissa kulhossa.
  • Peitä kulho ja anna maustua yön yli. Kääntele lihaa välillä.
  • Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  • Käännä alumiinifoliosta reunallinen alusta ja laita liha folion päälle uunipellille. Laita lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  • Paista uunin alimmalla ritilätasolla 125 asteessa 1-1 ½ tuntia kiloa kohden. Valmiin paahtopaistin sisälämpötila tulee olla 55-60 astetta. 55-asteinen liha on vielä sisältä punaista.
  • Anna lihan levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista, jotta se säilyttää mehevyytensä.
  • Viipaloi paahtopaisti terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä