Paahtopaisti
- 30 min Työaika
- 13 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6-8 annosta
- 1 ½ kg naudan paahtopaistia
Marinadi:
- 1 ½ rkl soijakastiketta
- 1 tl suolaa
- 4-5 rkl öljyä
- 4-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 ½ tl kuivattua timjamia
- 1 ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 ½ rkl tomaattipyreetä
Valmistusohje
- Poista lihasta kalvot.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele liha marinadissa kulhossa.
- Peitä kulho ja anna maustua yön yli. Kääntele lihaa välillä.
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
- Käännä alumiinifoliosta reunallinen alusta ja laita liha folion päälle uunipellille. Laita lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Paista uunin alimmalla ritilätasolla 125 asteessa 1-1 ½ tuntia kiloa kohden. Valmiin paahtopaistin sisälämpötila tulee olla 55-60 astetta. 55-asteinen liha on vielä sisältä punaista.
- Anna lihan levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista, jotta se säilyttää mehevyytensä.
- Viipaloi paahtopaisti terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.