Toffeiset kookos-banaani laskiaispullat
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Aromi Artesaani
Näissä laskiaispullissa on käytetty aromina Aromi Artesaanin kiehtovaa Kookos-banaani pommia. Voit maustaa aromilla niin taikinan, kermavaahdon kuin kondensoidun maidonkin tai vain jonkun näistä. Taikina tarvitsee aromia eniten ja voit lisätä sitä oman mieltymyksen mukaan. Voit myös valita minkä osan leivonnaisesta maustat aromilla. Lisää ensin muutamia tippoja, maista ja lisää tarvittaessa.
Advertising information
Aromi Artesaani
Pidätkö erilaisista leivonnais-, jälkiruoka- ja juomakokeiluista, joista löytyy jännittäviä makuja? Kotimainen Aromi Artesaani on jännittävä verkkokauppa, josta löydät laajan valikoiman erilaisia elintarvikearomeja. Niillä maustat perinteiset ja uudetkin leivonnaiset ja jälkiruoat hauskalla tavalla. Valikoima on laaja ja löydät varmasti kiinnostavaa kokeiltavaa.
Ainekset
- 2 ½ dl maitoa
- maun mukaan Aromi Artesaani Kookos-banaani pommia
- 25 g hiivaa
- ripaus suolaa
- 1 dl taloussokeria
- 1 tl kardemummaa
- n. 7 dl vehnäjauhoja
- n. 80 g sulatettua voita TAI
- n. 80 g margariinia (vaihtoehto)
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Pinnalle:
- raesokeria TAI
- mantelilastuja (vaihtoehto)
Lisäksi:
- 1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa +
- maun mukaan Aromi Artesaani Kookos-banaani pommia
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- muutamia tippoja maun mukaan Aromi Artesaani Kookos-banaani pommia
Valmistusohje
- Laita maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
- Lisää joukkoon halutessasi Kookos-banaani pommi aromia noin 5 tippaa kerrallaan.
- Liuota joukkoon hiiva.
- Lisää suola, taloussokeri, kardemumma ja vehnäjauhot vaivaten.
- Vaivaa vielä joukkoon sulatettu voi tai margariini.
- Tarkista maku, mikäli lisäsit aromia. Voit vaivata taikinaan vielä lisää aromia halutessasi.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se tasakokoisiin paloihin.
- Pyörittele pikkupulliksi ja kohota vielä liinan alla lämpimässä paikassa.
- Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja.
- Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Jäähdytä.
- Laita karamellisoitu kondensoitu maito kulhoon ja mausta Banaani-kookos pommi -aromilla maun mukaan.
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja Banaani-kookos pommi -aromilla.
- Leikkaa pullista kannet ja lusikoi pullan keskelle karamellisoitua kondensoitua maitoa ja pursota ympärille kermavaahtoa.
- Tarjoa!