Budapest-torttu

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Budapest-torttu
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

85 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Leivo ihana marenkinen kääretorttu eli Budapest-torttu arkeen tai juhlaan. Täytteitä vaihtamalla saat aina vähän uutta makua. Tässä tortussa maistuu makoisat vadelmat ja granaattiomenansiemenet.

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pohja
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 dl mantelijauhetta
  • ½ dl perunajauhoja
Täyte
  • 1 dl kuohukerma
  • 200 g mascarponejuustoa TAI
  • 200 g tuorejuustoa (vaihtoehto)
  • 200 g maitorahkaa (vaihtoehto)
  • ½ dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
  • 1-2 dl granaattiomenansiemeniä
  • 2 dl tuoreita vadelmia

Valmistusohje

  • Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.
  • Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää mantelijauhe-perunajauhoseos käännellen.
  • Pursota seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille raitoina ja kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperille.
  • Valmista täyte. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto, tuorejuusto tai maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri.
  • Tarkista maku. Levitä täyte torttulevylle ja ripottele pinnalle granaattiomenansiemeniä ja vadelmia.
  • Käännä tiukahkolle rullalle siten, että saumakohta jää alle.
  • Koristele halutessasi granaattiomenansiemenillä ja vadelmilla.
  • Tarjoa Budapest-torttu!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä