Nauravat juustonakit, nokkos-perunasose ja juustokastike

Uusimmat reseptit
Advertising information
Kaupan makkarahyllyä tutkaillessa juttelin myyjän kanssa tuotevalikoimasta, hän suositteli kokeilemaan juustonakkeja.
Niinpä niitä sitten nappasin mukaan ja tiesin, että jotain helppoa ja vaivatonta pääsisin niistä valmistamaan.
Omassa lapsuudessani ei juuri ravintoloissa syöty. Ja silloin kun syötiin, lapsille oli tarjolla nauravia nakkeja ja ranskalaisia. Hyvältähän ne maistuivat, paljon paremmalta nauraessaan kuin ihan tavallisena.
Ravintolan nakit tosin pääsevät uimaan yleensä rasvakeittimeen, kotona kattilassa kiehuu vesi.
Huom! HK-ruokatalo on avannut uudet nettisivut, joilta löytyy ajankohtaista tietoa HK:n monipuolisista tuotteista.
Sivustolla on esillä myös reseptejä ja lukijat voivat jättää kysymyksiä ravitsemusalan asiantuntijalle.
Nyt myös Hellapoliisin sivuja voi lukea HK:n sivujen kautta.
Jatkossa voit ehdottaa omaa blogiasi HK:n sivuston Oma Keittiö -osioon.
Katso sivuja täällä .
Nauravat juustonakit 4:lle
1 paketti HK:n Aito nakki Juusto (sisältää emmental-juustoa)
Leikkaa nakkien päihin ristiviillot ja keitä kiehuvassa vedessä, kunnes nakit ovat kuumia.
Nokkos-perunasose
1 1/2 kg perunoita, vettä, suolaa
70 g margariinia tai voita
suolaa
3-4 dl maitoa
nokkosrouhetta maun mukaan
Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä, kunnes ovat kypsiä.
Soseuta perunat, lisää rasva, suola ja maito, vatkaa tasaiseksi.
Lisää valmiiseen soseeseen nokkosrouhetta.
Juustokastike
2 dl vettä
1 rkl Touch of Taste Kasvisfondia
1 rkl vehnäjauhoja + 2-3 rkl vettä
n. 100 g sulatejuustoa
Kiehauta vesi. Lisää kasvisfondi.
Sekoita vehnäjauhot ja vesi keskenään ja kaada ohuena nauhana kasvisliemeen koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
Lisää joukkoon sulatejuusto. Kuumenna.
Tarjoa nakkien seurana nokkos-perunasosetta ja juustokastiketta.