Marenkinen raparperi-mansikkapiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- voi
- ruokokidesokeri
- kananmuna
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- raparperi
- mansikka
- vaniljasokeri
- munanvalkuainen
- siro sokeri
Ruokosokerisiirappia myydään kätevässä, pikkuisessa 400 gramman pullossa ja se ilmestyy kauppojen hyllyille toukokuun aikana.
Maku on erittäin miellyttävä ja sopivan mieto tarjottavaksi esimerkiksi
lettujen, pannukakkujen ja muiden jälkiruokien kastikkeena.
Kokeile myös kesän grillimarinadeihin!
Marenkinen raparperi-mansikkapiiras
n. 10 annosta
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4-5 dl raparperipaloja
200 g mansikoita
Ruokosokerisiirappia maun mukaan
1 tl Vaniljasokeria
Marenki:
3 munan valkuaista
1 1/2 dl Siro sokeria
Vaahdota rasva ja ruokokidesokeri, lisää muna vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja lisää taikinaan.
Taputtele taikina halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Mittaa raparperipalat kattilaan ja kiehauta, kunnes ne hieman
pehmenevät. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon jäiset tai tuoreet
mansikat ja ruokosokerisiirappia makusi mukaan, mausta vaniljasokerilla.
Kaada seos piiraspohjan päälle.
Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen sillä välin, kun valmistat marengin.
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää Siro sokeri vähissä erissä koko ajan vatkaten.
Levitä marenkivaahto ilmavasti piiraan päälle.
Käytä uunissa minuutin-parin ajan, kunnes pinta saa hieman väriä.
Tarjoa hieman jäähtyneenä!
Voit valmistaa piiraan jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Marengin
pintaan saattaa tällöin muodostua pieniä sokeripisaroita. Säilytä
jääkaapissa.