Linzin torttu

  • 20 min Työaika
  • 1 h 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Linzin torttu on kotoisin Itävallasta. Helppotekoinen torttu kätkee sisäänsä vadelmamarmeladia ja taikinassa maistuu manteli. Tarjoa kermavaahdon kanssa. Valmista pyöreään piirasvuokaan tai pieniin annosvuokiin.

Kaikki Dansukker reseptit

Advertising information

Ainekset

12 annosta
Taikina
  • 200 g voita
  • tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • tai Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 6 dl mantelijauhoa
  • ½-1 tl kanelia
Täyte
  • 200-400 g paistonkestävää vadelmamarmeladia
Voiteluun
  • 1 kananmuna
Pinnalle
  • Dansukker Tomusokeria
Lisäksi
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl Dansukker Taloussokeria
  • tai Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ripaus kanelia

Ohje

  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja Taloussokeri tai Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Sekoita, kunnes taikina on tasainen.
  • Ota kolmasosa taikinasta sivuun.
  • Painele 2/3 taikinasta halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  • Levitä päälle paistonkestävä vadelmamarmeladi.
  • Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen pienempi taikina vuoan halkaisijan kokoiseksi levyksi ja ota taikinapyörällä suikaleita.
  • Laita suikaleet piirakan päälle ristiin.
  • Voitele rikotulla kananmunalla.
  • Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  • Ripottele pinnalle tomusokeria.
  • Vaahdota kuohukerma ja mausta Taloussokerilla tai Siro erikoishienolla sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Laita kermavaahto kulhoon ja ripottele pinnalle ripaus kanelia.
  • Tarjoa tortun seurana.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: