Mississippin Muta
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
- 100 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ¾ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 1tl vaniljasokeria TAI vaniljauutetta
- 2 ½ dl pähkinärouhetta TAI
- 2 ½ dl mantelirouhetta (vaihtoehto)
- n. 300 g vaahtokarkkeja
Kuorrutus:
- 50 g voita
- 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 1 dl kuumaa maitoa
- 1tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
- 450 g tomusokeria
Valmistusohje
- Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan ja lopuksi rouhitut pähkinät ja vaniljauute ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 170 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Pohjan kypsyessä valmista täyte. Sekoita kaakaojauhe ja sulatettu voi ja vatkaa joukkoon vuorotellen tomusokeria ja kuumaa maitoa.
- Nosta kypsennetty pohja uunista ja levitä pinnalle vaahtokarkkeja. Laita leivonnainen uuniin vielä muutamaksi minuutiksi, jotta vaahtokarkit hieman pehmenevät.
- Valuta suklaakuorrutus pehmenneiden vaahtokarkkien päälle.
- Nauti!