Mississippin Muta

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
missisipin muta
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

81 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Missippin muta on ihastuttava mokkapalojen tyyppinen leivonnainen, jossa kaakaokuorrutteen alla on pehmoisia vaahtokarkkeja ja mehevä pähkinäinen pohja.

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • 100 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¾ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1tl vaniljasokeria TAI vaniljauutetta
  • 2 ½ dl pähkinärouhetta TAI
  • 2 ½ dl mantelirouhetta (vaihtoehto)
  • n. 300 g vaahtokarkkeja
Kuorrutus:
  • 50 g voita
  • 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
  • 450 g tomusokeria

Valmistusohje

  • Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan ja lopuksi rouhitut pähkinät ja vaniljauute ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 170 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
  • Pohjan kypsyessä valmista täyte. Sekoita kaakaojauhe ja sulatettu voi ja vatkaa joukkoon vuorotellen tomusokeria ja kuumaa maitoa.
  • Nosta kypsennetty pohja uunista ja levitä pinnalle vaahtokarkkeja. Laita leivonnainen uuniin vielä muutamaksi minuutiksi, jotta vaahtokarkit hieman pehmenevät.
  • Valuta suklaakuorrutus pehmenneiden vaahtokarkkien päälle.
  • Nauti!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä