Laskiaispullapitko raparperitäytteellä

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • 5 dl maito
  • 20 g tuorehiiva
  • 2 dl sokeri
  • 1 rkl kardemumma
  • 1 tl suola
  • 13-14 dl vehnäjauho
  • 150 g voi
Pinnalle:
  • 1 kananmuna
  • raesokeri
Täyte kahteen pitkoon:
  • 400-500 g raparperihillo
  • (vaihtoehto) hillo
  • 4 dl kuohukerma
  • (vaihtoehto) vispikerma
  • 3 rkl sokeri
  • 2 tl vaniljasokeri

Laskiaispullapitko on hauska tapa tarjota laskiaispullaa isommallekin joukolle.
Tästä taikinasta voit valmistaa kaksi muhkeaa pitkoa. Voit halutessasi pienentää tai suurentaa ohjeen. Täytteen raparperihillo antaa pitkolle ihastuttavan kesäisen maun. Voit käyttää täytteessä mielikuvitustasi. Kokeile erilaisia hilloja ja suklaalevitteitä. Voit katsoa reseptivideon artikkelin lopusta.

Laskiaispullapitko raparperitäytteellä
2 kappaletta

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
13-14 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita

Pinnalle:
1 kananmuna
raesokeria

Täyte kahteen pitkoon:
400-500 g raparperihilloa tai muuta hilloa
4 dl kuohu- tai vispikermaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.
Lisää sokeri, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irrota vuoan reunoista. Vaivaa joukkoon sulatettu voi.
Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa taikina ensin kahteen yhtä suureen osaan. Nosta toinen taikina sivuun. Jaa sitten yksi taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Pyöritä tasakokoisiksi tangoiksi.
Letitä tangot pitkoiksi ja käännä päädyt pullapitkon alle.
Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla noin 15 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Laita pinnalle paiston loppuvaiheessa leivinpaperiarkki, mikäli pinta tummuu liikaa.
Jäähdytä pitkot.
Leikkaa pituussuunnassa kahteen osaan.
Levitä hillo pullapitkon keskelle koko pituudelta.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma hillon ympärille reunoja myöten ja laita päälle pullapitkon kansiosa.
Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: