Koivuhalko

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Koivuhalko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukker

Valmista juhannuspöytään herkullinen koivuhalko. Sopii toki myös muihin kesäjuhliin.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl Dansukker siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 200 g tuorejuustoa
  • ½ dl Dansukker tomusokeria
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  • ½ dl sitruunatahnaa TAI
  • ½ dl limetahnaa (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • 300 g tuorejuustoa
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 200 g valkosuklaata
Lisäksi:
  • 2 tl salmiakkimixeriä TAI
  • 2 tl vettä (vaihtoehtoa)
  • 5 g salmiakkijaihetta

Valmistusohje

  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Käännä taikina sekaisin ja levitä leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
  • Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
  • Kumoa.
  • Laita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruuna- tai limetahna kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
  • Levitä täyte torttulevylle ja kääri torttu rullalle.
  • Leikkaa päätypalat siistiksi ja nosta torttu tarjoiluvadille.
  • Notkista tuorejuustoa kulhossa ja raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori.
  • Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita valkosuklaa kuorrutteen joukkoon. Levitä kuorrute epätasaisesti tortun pinnalle.
  • Sekoita salmiakkimixeri tai vesi ja salmiakkijauhe keskenään paksuksi puuromaiseksi seokseksi. Vedä seoksesta cocktailtikulla raitoja pinnalle.
  • Säilytä koivuhalko jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: