Daim-mokkapalat

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

61 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

25 annosta
  • 4 kananmuna
  • 3 dl sokeri
  • 4 dl vehnäjauho
  • (vaihtoehto) gluteeniton jauhoseos
  • ½ dl sokeroimaton kaakaojauhe
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 dl maito
  • 200 g (sulatettu) suklaa
Kuorrute:
  • 300 g kaakaotomusokeri
  • 100 g daim-suklaapatukka
  • 4 rkl vahva kahvi
Pinnalle:
  • 100 g daim-suklaapatukka

Daim-suklaalla koristellut mokkapalat ovat ihania! Gluteenittoman tästä herkusta saat vaihtamalla vehnäjauhot samaan määrään gluteenitonta jauhoseosta.

Daim-suklaaneliöt
n. 25 palaa

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
200 g sulatettua suklaata (gluteeniton)

Kuorrute:
300 g kaakaotomusokeria tai 250 g tavallista tomusokeria ja ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta 
100 g Daim-patukkaa murennettuna
n. 4 rkl vahvaa kahvia

Pinnalle:
100 g Daim-patukkaa murennettuna

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi maito ja sulatettu suklaa.
Helpoiten suklaan sulattaminen onnistuu paloittelemalla suklaa lautaselle ja sulattamalla sitä mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 12-15 minuuttia.

Sekoita kaakaotomusokerin tai tavallisen tomusokerin joukkoon murustettua Daimia ja vahvaa kahvijuomaa.
Levitä seos hieman lämpimän torttulevyn päälle.
Ripottele pinnalle murustettua Daimia.

Tarjoa lisäksi halutessasi vaniljajäätelöä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä