Vaniljakreemipiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tällaisen piirakan leivoin yhtenä päivänä mökillä, kun saimme vieraita. Joku teistä lukijoista oli juuri kysynyt voisiko piirakan tehdä ilman marjoja tai muita hedelmiä. Päätin siis testata itsekin.
Mielestäni lopputulos oli ihana! Tuoreita marjoja ei oikein raaskisi uuniin laittaa paistumaan, toisaalta ne sopivat loistavasti vaniljakreemin kanssa. Laitoin pinnalle mansikoita ja hieman punaherukoita pensaasta.
Vaniljakreemipiirakka
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita + 2 tl leivinjauhetta
+ tarpeen mukaan vehnäjauhoja, jos taikina tuntuu liian tarttuvalta
Täyte:
5 dl maitoa + vaniljakreemijauhetta pakkauksen ohjeen mukaan
Pinnalle tuoreita marjoja
Vatkaa rasva ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita maidon joukkoon vaniljakreemijauhetta pakkauksen ohjeen mukaan tuolle maitomäärälle, kaada täyte piirakkataikinan päälle ja paista 175 -200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Nosta tuoreita marjoja valmiin piirakan päälle tai tarjoa ne erikseen.
Huom! Vaniljajäätelö sopii loistavasti tämän piirakan kaveriksi.