Vaniljakreemi-pullia

  • 30 min Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

61 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

20 annosta
Pullataikina
  • ½ l maitoa
  • 1 tuorehiiva
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna (ei pakollinen)
  • n. 12 dl vehnäjauhoja
  • 200 g margariinia
  • tai voita
Täyte
  • 2 dl vaniljakreemijauhetta
  • 5 dl maitoa
  • tai vettä
  • säilykepersikka viipaleita
  • säilykekirsikoita
  • kananmuna voiteluun

Valmistusohje

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva.
  • Lisää suola, kardemumma, sokeri ja muna.
  • Alusta taikinaan jauhot.
  • Sekoita lopuksi joukkoon vielä sulatettu margariini/voi.
  • Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja.
  • Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  • Leivo taikinasta 20 pikkupullaa.
  • Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla.
  • Huomioi, että pullat litistetään, joten laita ne pellille väljästi.
  • Painele lasin pohjalla pulliin kolo.
  • Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Täytä vaniljakreemillä.
  • Laita halutessasi päälle vielä persikkaviipale ja kirsikka.
  • Voitele pullan reunat munalla.
  • Paista 225 asteisessa uunissa n 15 minuuttia.
  • HUOM! Taikina jää melko löysäksi, mutta lopputulos onkin sitten ihanan pehmoinen!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä