Vaniljakreemi-pullia
- 30 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
Pullataikina
- ½ l maitoa
- 1 tuorehiiva
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna (ei pakollinen)
- n. 12 dl vehnäjauhoja
- 200 g margariinia
- tai voita
Täyte
- 2 dl vaniljakreemijauhetta
- 5 dl maitoa
- tai vettä
- säilykepersikka viipaleita
- säilykekirsikoita
- kananmuna voiteluun
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva.
- Lisää suola, kardemumma, sokeri ja muna.
- Alusta taikinaan jauhot.
- Sekoita lopuksi joukkoon vielä sulatettu margariini/voi.
- Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja.
- Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta 20 pikkupullaa.
- Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla.
- Huomioi, että pullat litistetään, joten laita ne pellille väljästi.
- Painele lasin pohjalla pulliin kolo.
- Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Täytä vaniljakreemillä.
- Laita halutessasi päälle vielä persikkaviipale ja kirsikka.
- Voitele pullan reunat munalla.
- Paista 225 asteisessa uunissa n 15 minuuttia.
- HUOM! Taikina jää melko löysäksi, mutta lopputulos onkin sitten ihanan pehmoinen!