Tiikerimuffinit

Uusimmat reseptit
Advertising information
Muffinit ovat herkullista tarjottavaa arkena ja juhlahetkissä. Erilaiset kuorrutteet kruunaavat muffinit.
Nämä muffinit kätkevät sisuksiinsa tiikerin raidat, joissa maistuu suklaa ja appelsiini.
Pinnan kuorrute on sekoitettu Dansukkerin Kaakaotomusokerista ja tilkasta appelsiinimehua.
Muffinit on paistettu Amerikan muffinivuoissa, jotka ovat tavallisia vuokia jämäkämpiä ja hieman suurempia.
Tiikerimuffinit
12 kpl
200 g voita tai margariinia
3 dl Dansukker Fariinisokeria tai Dansukker Muscovadosokeria
4 munaa
2 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Lisäksi:
1/2 dl maitoa
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata rouheena
Sekä:
1 dl vehnäjauhoja
yhden appelsiinin kuoriraaste
1/2 dl appelsiinimehua tai maitoa
Pinnalle:
300 g Dansukker Kaakaotomusokeria
vettä tai appelsiininmehua
värikkäitä strösseleitä
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Jaa taikina kahteen osaan.
Lisää toiseen maito, sokeroimaton kaakaojauhe, sekä veitsellä karkeaksi rouhittu tumma suklaa.
Sekoita toiseen taikinaan vehnäjauhot, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste ja appelsiinimehu tai maito.
Jaa taikinat kerroksittain Amerikan muffinivuokiin.
Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Sekoita Dansukker Kaakaotomusokerin joukkoon vettä tai appelsiininmehua sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan.
Valuta tahnaa hieman jäähtyneiden muffinien pinnalle. Ripottele päälle strösseleitä.