Suklaa-vanilliinikreemipiiraat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Suklaa-vaniljakreemipiiraat 12 kpl
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina pienten silikonisten piirakkavuokien pohjalle ja reunoille, tai käytä isoa piirakkavuokaa.
Täyte:
1 dl vanilliinikreemijauhetta + 3 dl vettä
1 dl suklaarouhetta
0,5 dl vettä + 1 tl cappuccino-pikakahvijauhetta
Suunniteltu täyte:
1,5 dl vahvaa cappuccinoa + 0,5 dl vanilliinikreemijauhetta + 0,5 dl suklaarouhetta
1,5 dl vettä/maitoa + 0,5 dl vanilliinikreemijauhetta
Ykköstäytteen tein sekoittamalla kreemijauheen ja veden keskenään, sekä lisäämällä joukkoon suklaarouhetta. Siinä vaiheessa muistin, että olin ajatellut laittaa cappuccinoa mukaan. Siksi sekoitin tilkkaan vettä vielä cappuccinojauhetta ja lisäsin täytteeseen. Tässä vaiheessa harmitti, että väri oli niin ruskea, koska tiesin ettei se näytä hyvältä ja houkuttelevalta paistovaiheenkaan jälkeen. Tein vielä pienen määrän vanilliinikreemiä paikatakseni mokaa ja laittamalla pienet valkoiset raidat täytteen päälle.
Kakkostäytteen tekisin siten, että tekisin ensin vahvan cappuccinojuoman ja lisäämällä siihen kreemijauheen ja suklaan. Tämän täytteen laittaisin pohjalle. Päällä olisi kerros vanilliinikreemiä, jolloin sisuksesta paljastuisi suklainen täyte.
Paista piirakat 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 20-30 minuuttia.