Suklaa-persikkatorttu

Uusimmat reseptit
Advertising information
Suklaa-persikkatorttu
Pohja:
60 g voita
1,25 dl vehnäjauhoja
25 g mantelijauhetta
Täyte:
50 g voita
1,25 dl Muscovado-sokeria
2 munaa
100 g mantelirouhetta
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
n. 1 maustemitallinen karvasmanteliaromia
Suklaakastike:
50 g Muscovado-sokeria
4 rkl Dan sukkerin inkiväärisiirappia/siirappia
1 dl vettä
175 g tummaa suklaata paloiteltuna
Nypi kulhossa keskenään voi, sekä jauhot ja mantelijauhe.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija n. 20
cm).
Vaahdota voi ja Muscovado-sokeri, lisää munat yksitellen hyvin
vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä
karvasmanteliaromi.
Levitä seos piirakkapohjan päälle, laita päällimmäiseksi viipaloidut persikat.
Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla n. 30 minuuttia.
Suklaakastike:
Laita kasariin Muscovado-sokeri, inkiväärisiirappi ja vesi, anna kiehua kunnes sokeri sulaa. Ota kasari pois levyltä.
Lisää joukkoon paloiteltu suklaa, sekoita kunnes suklaa on sulanut joukkoon.
Tarjoa suklaakastiketta tortun kanssa.