Silikonivuokaan piirakan tekeminen

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tänään leivoin marjapiirakoita, kun eilisistä pullista jäi täytettä.
Jouduin kyllä tekemään täytettä vähän lisää, kun leivoin samalla
vaivalla uusille naapureillekin maistiaisia ja tyttöni kaverin
vanhemmille.

Silikonivuokaan piirakan tekeminen

Otin muutaman kuvan siitä miten toimin, kun paistan
jotain silikonisissa vuoissa. Piirakoita ei taida ehjänä saada
valutettua pois vuoista, ainakaan ihan tuoreina, mutta kumoaminen
onnistuu kyllä.

Tuossa ylimmässä kuvassa on valmis, paistettu
piirakka silikonisessa vuoassa. Laitoin päälle pyöreän tarjottimen,
mikä tahansa lautanen tai tarjotin käy yhtä hyvin.

Silikonivuokaan piirakan tekeminen

Kippasin piirakan tarjottimelle ilmassa kääntäen, kas näin.

Pääsiäiseen sopivia piirakoita olisi saanut laittamalla täytteeksi esim persikkaa,mandariinia, ananasta ja kirsikkaa.

Ohjeesta tulee yksi piirakkavuoallinen, tai kaksi 12 kpl noita Tupperwaren vuoassa tehtyä annospiirakkaa.

Silikonivuokaan piirakan tekeminen


Pohja:

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa rasvat ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Päällä on mustikoita, mansikoita ja mustaherukoita, sekä marjojen päälle kaadettu täyte:

1 pss vaniljakastikeaineksia + maitoa tai vettä sen verran, että kastikkeesta tulee paksu.

Joukossa on vielä 1 dl vaahdotettua kermaa.

Päällisen voi tehdä myös pelkästä vaniljakastike-/ vaniljakreemiaineksista + vedestä/maidosta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä