Mustikka-marenkikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Mustikka-marenkikakku


Marenkipohja:
4 valkuaista
2 dl sokeria

täyte:
6 liivatelehteä
200 g creme fraichea
150 g mustikoita soseutettuna
2 tl vaniljasokeria tai vanilja-aromia
1/2-1 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
2 valkuaista
1/4 dl vettä

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
Piirrä kaksi irtopohjavuoan pohjan kokoista rinkulaa uunipellille ja pursota marenki ääriviivojen mukaan.
Paista 125 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita ranskankerma , mustikkasose ja sokerit yhteen.
Vaahdota Flora vispi ja valkuaiset erikseen.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki.
Yhdistä vaahdot mustikkasose-seokseen, lisää lopuksi liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Laita toinen marenkilevy vuoan pohjalle, kaada päälle täyte. Nosta pinnalle toinen marenkilevy. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä