Mustikka-marenkikakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Mustikka-marenkikakku
Marenkipohja:
4 valkuaista
2 dl sokeria
täyte:
6 liivatelehteä
200 g creme fraichea
150 g mustikoita soseutettuna
2 tl vaniljasokeria tai vanilja-aromia
1/2-1 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
2 valkuaista
1/4 dl vettä
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
Piirrä kaksi irtopohjavuoan pohjan kokoista rinkulaa uunipellille ja pursota marenki ääriviivojen mukaan.
Paista 125 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita ranskankerma , mustikkasose ja sokerit yhteen.
Vaahdota Flora vispi ja valkuaiset erikseen.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki.
Yhdistä vaahdot mustikkasose-seokseen, lisää lopuksi liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Laita toinen marenkilevy vuoan pohjalle, kaada päälle täyte. Nosta pinnalle toinen marenkilevy. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.