Mehevät rahka-juustosämpylät
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- maito
- hiiva
- suola
- rahka
- vehnäjauho
- kananmuna
- siirappi
- juustoraaste
- öljy
Nämä ovat ihastuttavan makuisia, ehkä juuri illanistujaisiin tai
vastaaviin juhliin sopivaa tarjottavaa. Rahka ja juusto taikinassa
tekee näistä kostean meheviä.
Mehevät rahka-juustosämpylät 12 kpl
2 dl maitoa
1/2 hiiva
1 tl suolaa
250 g rahkaa
7 dl vehnäjauhoja
1 muna
2 rkl siirappia
1 dl juustoraastetta
1/4 dl öljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää joukkoon suola, rahka ja osa jauhoista, sekä muna, siirappi, juustoraaste ja öljy.
Vaivaa taikinaan vielä loput jauhot.
Kohota liinan alla.
Tee taikinasta tanko ja jaa se kahteentoista osaan, pyöritä sämpylöiksi, nosta ne voidellun muffinipellin koloihin.
Laita sämpylöiden päälle kirsikkatomaatit tai aurinkokuivattua tomaattia ja hieman juustoraastetta.
Paista 225 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.