Marja-, omena-, tai raparperipiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tässä hieman matalaksi jäänyt, mutta erittäin herkullinen piirakka
vaniljajäätelön ja kermavaahdon kanssa syöpöteltynä. Piirakan taikoi
köksän tunnin opeilla vanhin tyttöni sillä aikaa, kun itse höpöttelin
puhelimessa;)
Meillä ei ollut muuta hapanmaitovalmistetta, joten käytimme Flora fraichea, hyvin toimi.
Marja-, omena-, tai raparperipiirakka
Pikataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl piimää, kermaa tai maustamatonta jugurttia
1 dl öljyä
1 muna
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele 26-28 cm halkaisjalta oleva piirakkavuoka.
Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita puuhaarukalla.
Lisää taikinaan piimä, öljy ja muna, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan, laita omenalohkot pinnalle, ripottele päälle kanelia ja sokeria.
Paista piirakkaa uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.
Tarjoa lisäksi vaniljavaahtoa tai -kastiketta.