Marenki-mascarponekakku

  • 30 min Työaika
  • 4 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 4 munanvalkuainen
  • 3 dl sokeri
  • Dr.Oetker elintarvikeväri
Päälle:
  • 1 dl vispikerma
  • (vaihtoehto) kuohukerma
  • 2 rkl tomusokeri
  • 1 tl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeri
  • 100 g mascarponejuusto
  • 2-3 dl tuore mansikka
  • Dr.Oetker Pakastekuivattu mansikka
  • Dr.Oetker Pakastekuivattu vadelma
  • tuore mintunlehti

Dr.Oetkerin tuubeissa myytävät elintarvikevärit värjäävät leivonnaiset, taikinat ja vaahdot helpolla tavalla. Violettia ja punaista lukuunottamatta värit ovat myös vegaanisia. Tämä värikäs marenkikakku on hauska lastenkutsujen kakku, tai kun haluat väri-iloa elämään. Valmista marengit jo hyvissä ajoin etukäteen ja täytä ja koristele kun haluat laittaa tarjottavaa pöytään. Koristelussa on käytetty myös Dr.Oetkerin pakastekuivattua mansikkaa tai vadelmaa.

Marenki-mascarponekakku
6 annosta

4 munanvalkuaista
3 dl sokeria
Dr.Oetker elintarvikevärejä

Päälle:
1 dl vispi- tai kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl Dr.Oetker Luomuvaniljasokeria
100 g mascarponejuustoa
2-3 dl mansikoita
Dr.Oetker Pakastekuivattuja mansikoita tai vadelmia
mintunlehtiä

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Laita kertakäyttöiseen pursotinpussiin elintarvikeväriä viivoittain pussin sisäseinämään.
Laita marenkivaahto pussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pyöreä marenkipohja. Pursota lopusta seoksesta pieniä marenkeja.
Kypsennä 100-asteessa uunin keskiritilätasolla muutama tunti, kunnes marengit tuntuvat rapeilta.
Valmista täyte.
Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla ja luomuvaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja mansikat siten, että ne soseutuvat.
Laita marenkilevy tarjoiluvadille ja lusikoi päälle mansikka-mascarponevaahtoa.
Koristele värikkäillä marengeilla ja pakastekuivatuilla mansikoilla tai vadelmilla.
Kakku on parhaimmillaan seistyään jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Jaa omat upeat leivonnaiset hashtageillä: @leivojakoristele  #leivojakoristele

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: