Mansikka-marenkipiirakka

Uusimmat reseptit
Advertising information
Mansikka-marenkipiirakka
Pohja:
100 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle: mansikkakiisseliä
Mansikkamarenki:
4 munanvalkuaista
1 dl sokeria
0,5 dl mansikkatomusokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla.
Täyte:
5 dl (n. 300 g) mansikoita
3 dl vettä
1 dl taloussokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä
Mittaa kattilaan mansikat, vesi ja sokeri, anna kiehua miedolla lämmöllä, jotta mansikat hieman pehmenevät,
Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään, lisää höyryävään seokseen, anna pulpahtaa.
Laita täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja vatkaa päälle marenki.
Mansikka-marenki:
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokerit koko ajan vatkaten.
Pursota marenki, tai levitä se huolettomasti täytteen päälle ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan uunin keskiritilätasolla kunnes pinta saa hieman väriä.