Mandariininen marenkitorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Mandariininen marenkitorttu
Pohja:
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
50 g huoneenlämpöistä voita
Täyte:
1 tlk (175/312g) säilykemandariineja
500 g rahkaa
2 1/2 dl kermaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 rkl perunajauhoja
3 keltuaista
Marenki:
3 valkuaista
1 dl hienoa sokeria
Sekoita jauhon joukkoon leivinjauhe. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, muna ja voi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina (halkaisija 24 cm)piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä siivilöidyt mandariinit pohjan päälle. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada mandariinien päälle. Paista torttua 160 asteisessa uunissa tunti.
Vatkaa
munanvalkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri _vähitellen_ joukkoon koko ajan
voimakkaasti vatkaten. Levitä marenki kakun päälle, jatka paistamista
uunin yläosassa kunnes marenki saa kauniin värin. Säilytä jäähtynyt kakku jääkaapissa, tarjoile mielellään seuraavana päivänä.