Lime-marenkitorttu

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

59 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • vehnäjauho
  • gluteeniton jauhoseos
  • sokeri
  • margariini
  • munankeltuainen
  • vesi
  • limen kuoriraaste
  • limen mehu
  • munanvalkuainen

(resepti julkaistu alunperin 21.3. 2006)

Raikas limetillä maustettu torttu sopii vaikkapa texmex-illanistujaisten makeaksi tarjottavaksi.

Lime-marenkitorttu

Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, korvaa nämä gluteenittomalla jauhoseoksella)

1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:
1 1/2 dl vettä

1 1/2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, korvaa nämä gluteenittomalla jauhoseoksella)
3 keltuaista
1 limen kuori raastettuna ja kahden limen puristettu mehu

Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee. Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla. Paista 175-200 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Varo polttamasta.

Taivaallisen hyvää, valmistuu alusta loppuun puolessa tunnissa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä