Karpalo-banoffee

Uusimmat reseptit
Advertising information
Banoffee on upea toffeinen piiras, jonka täytteenä on helpointa käyttää valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa. Nimi tulee toffeen ja banaanin yhdistelmästä. Tästä voi kuitenkin valmistaa useita erilaisia variaatioita sesonkien mukaan. Näin jouluna pinnalle kannattaa ripotella karpaloita tai puolukoita.
Tämä herkku löytyy tänä vuonna myös Silja Serenaden ja Symphonyn joulubuffetista.
Karpalo-banoffee
8-10 annosta
260 g LU Bastogne Kandikeksejä
70 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa (valmiiksi karamellisoitu)
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
(ripaus sokeria)
Pinnalle:
muutama LU Bastogne Kandikeksi murustettuna
1 dl karpaloita
Ota muutama keksi sivuun koristelua varten.
Murusta keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini tai voi, sekoita tasaiseksi.
Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 24-26 cm ympyrä ja laita se irtopohjavuoan pohjalle.
Painele keksiseos vuoan pohjalle ja anna jähmettyä muutama tunti.
Lusikoi keksipohjan päälle karamellisoitu kondensoitu maito.
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja halutessasi ripauksella sokeria.
Levitä päälle kermavaahto.
Irrota Banoffee veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja vapauta vuoan reunat. Vedä torttu tarjoiluvadille.
Koristele hieman ennen tarjoilua karpaloilla, sekä karkeaksi murustetuilla kekseillä.
Vinkit! Voit valmistaa tortun edellisenä päivänä jääkaappiin, mutta koristele vasta tarjoilupäivänä.
Käytä vaihteeksi banaaniviipaleita, mansikoita, vadelmia tai muita marjoja!