Hamppupannukakku ja mansikka-raparperihillo

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pannukakku
  • 1 l maito
  • 4 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauho
  • 1 dl Impolan kasvitila gluteeniton hamppu-kaurapuuroaines
  • 1 dl Impolan kasvitila hamppurouhe
  • 1 dl rypsiöljy
  • (vaihtoehto - 100 g) voi
  • ½ tl suola
  • 1 tl vaniljasokeri
Hillo
  • 5 dl raparperi
  • 5 dl mansikka
  • 250 g hillosokeri

Impolan Kasvitila toimii Sastamalassa Kämmäkän kylässä. Tila on ollut saman suvun hallussa jo 1800-luvun lopulta lähtien ja nykyinen yrittäjä Kaarlo Impola on järjestyksessä neljäs isäntä. Tila sijaitsee rauhallisella maaseudulla kaukana isoista liikenteen tai teollisuuden keskittymistä.
Tilan päätuotantokasvi on öljyhamppu-Finola. Hamppua on viljelty vuodesta 2010 lähtien ja tila on yksi hampunviljelyn uraauurtavista toimijoista. Tilalla myös jalostetaan öljyhamppua monipuolisiksi tuotteiksi. Lähtökohtana toiminnassa on ollut tuotannon ekologisuus ja eettisyys, sekä lopputuotteiden laadukkuus, terveellisyys ja turvallisuus.
Hamppupannukakku on ajan henkeen sopiva perusjälkiruoka, joka saa uutta twistiä hampusta. Mainio tarjottava myös ravintoloissa ja kahviloissa.

Hamppupannukakku ja mansikka-raparperihillo
uunipellillinen

1 l maitoa
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Impolan kasvitila gluteenitonta hamppu-kaurapuuroainesta
1 dl Impolan kasvitila hamppurouhetta
1 dl rypsiöljyä tai 100 g sulatettua voita
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria

Mansikka-raparperihillo:
5 dl raparperipaloja
5 dl mansikoita
250 g hillosokeria

Pannukakku
Kaada maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot, hamppu-kaurapuuroaines ja hamppurouhe.
Lisää vielä rypsiöljy tai sulatettu voi, suola ja vaniljasokeri sekoittaen.
Anna taikinan mahdollisuuksien mukaan turvota noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200-225 -asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.

Hillo
Valmista seuraksi herkullinen hillo.
Paloittele raparperit ohuiksi viipaleiksi ja poista mansikoista kannat. Laita raparperipalat ja mansikat kattilaan ja lisää hillosokeri. Kuumenna usein sekoittaen noin 5-10 minuuttia, kunnes marjat pehmenevät.
Anna hillon jähmettyä hetki ennen tarjoilua.
Tarjoa herkullinen hamppupannukakku jälkiruoaksi tai välipalaksi kesäisen hillon kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä