Banaanimuffinit polkka-kinuskikuorrutteella

Uusimmat reseptit
Advertising information
Kaapissa kummitteli polkkakastikkeen loput, jotka piti saada
päiväys-merkinnän takia käytettyä. En tiedä mistä ajatus tuli juuri
silloin, mutta tiistaina tullessamme vanhimman tytön soittotunnilta,
iski bussissa yht’äkkiä ajatus….VAALEANPUNAINEN KINUSKI! Tarvitsen
kuohukermaa! Kipaisin kaupan kautta ja ryhdyin puuhaan. Vaaleanpunaista
kinuskia olen kaivannut, sillä se olisi ihana täytekakuissa ikuisen
peruskinuskin tilalla, mutten vielä ollut keksinyt mistä se voisi
syntyä. Tämä on kyllä astetta tummempi, mutta kelpaa mulle. Marsipaani
on kaunista, mutta moni ei pidä sen mausta. Tämä olisi hyvä kuorrute
pikku-prinsessan kakun päälle.
Sekoitin kattilassa 2 dl kuohukermaa ja 1,5 dl polkka-kastiketta, keittelin kasaan n 15 minuuttia ja siinä se!
Tein
banaanimuffineja omalla mustikkamuffinien ohjeella, mutta korvasin
mustikat kahdella mössätyllä pikkubanaanilla. Niistä tuli meheviä,
mutta ihan pelkkinä muffineina kaipaisivat ehkä jotain pientä
piristystä. Mariella on sekasopassa hyvä banaani-suklaa- (?) muffinien
ohje, joita sain syödä pääsiäisenä ollessamme synttäreillä, jos
jotakuta kiinnostaa kokeilla.
Oma ohjeeni on tässä.
Banaanimuffinit polkka-kinuskikuorrutteella
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 pientä banaania
Vatkaa
margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää joukkoon maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet, lopuksi
hienonnetut banaanit. Jaa taikina muffinivuokiin, paista 200 asteisessa
uunissa.
Jos joku siis haluaa keitellä "kinuskia"
kaupan valmiista kastikkeesta, se näyttää onnistuvan tuolla
ainesuhteella, maku on hyvä, mutta tietysti hieman miedompi.
Polkkakastikkeen voisi varmaankin keitellä kermasta ja
polkkagris-karkeista, uskoisin. Kokeilen, kunhan saan käsiini kyseisiä
karkkeja.