Hatsapuri

  • 15 min Työaika
  • 3 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Hatsapuri
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Herkkujuustolan kanssa.

Oletko jo maistanut hatsapuria? Tämä ihastuttava juustoinen leipä, hatsapuri, on tuttu ennen kaikkea Georgiasta, mutta sen alkuperästä on myös kiistelty. Kokeile hatsapuria kotimaisen Herkkujuustolan ihastuttavasta SavuHilmasta. Upea savunmakuinen juusto antaa tuhdin juustoiselle leivälle upean maun.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Hatsapuri - taikina
  • 1 prk kermaviiliä TAI
  • 1 prk jogurttia (vaihtoehto)
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 8-9 dl vehnäjauhoja
Täyte:
  • 600 g Herkkujuustola SavuHilma
  • 3 kananmunaa
Voiteluun:
  • 1 kananmuna
Viimeistelyyn:
  • 25 g sulatettua voita

Valmistusohje

  • Laita kulhoon kermaviili tai jogurtti.
  • Sekoita joukkoon kananmunat, suola ja vehnäjauhot.
  • Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  • Jätä lepäämään jääkaappiin kolmeksi tunniksi tai yön yli.
  • Ota taikina huoneenlämpöön ja valmista täyte.
  • Raasta Herkkujuustolan SavuHilma ja sekoita raasteen joukkoon kananmunat.
  • Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse jauhotetulla työtasolla noin 20-25 cm halkaisijaltaan oleviksi ympyröiksi.
  • Jaa täyte ympyröille ja laita siten, että reunoille jää muutama senttimetri vapaata tilaa.
  • Nostele reunoilta taikina keskelle nyytiksi ja purista nyytti kiinni.
  • Yhdelle uunipellille mahtuu neljä hatsapuria.
  • Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
  • Voitele lämpimät hatsapurit sulatetulla voilla.
  • Tarjoa hatsapuri lämpimänä.
Hatsapuri

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: