Punajuuri-perunasosekeitto

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

A. Vogel logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg jauhoinen peruna
  • 2 sipuli
  • 1 palsternakka
  • vesi
  • 2 Herbamare kasvisliemikuutio
  • 2 tl kuivattu rakuuna
  • 3-4 dl Biotta Punajuuritäysmehu
  • Herbamare yrttisuolaseos
  • 2 rkl oliiviöljy
  • avokadoöljy
  • ½ l suppilovahvero
  • suola
  • mustapippurirouhe
  • 100 - 200 g smetana
  • ranskankerma

Syksyyn sopiva sosekeitto on maultaan lempeä ja väriltään upea. Tarjoa lounaana tai alkuruokana.
Koristele halutessasi tuoreella rakuunalla.

Punajuuri-perunasosekeitto
4 annosta

1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
2 sipulia
1 iso palsternakka
vettä, kunnes kasvikset peittyvät
2 Herbamare kasvisliemitiivistekuutiota
2 tl kuivattua rakuunaa tai maun mukaan
3-4 dl Biotta Punajuuritäysmehua tai tarpeen mukaan
(Herbamare -yrttisuolaa)

Lisäksi:
2 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
½ l suppilovahveroita tai muita sieniä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
100-200 g smetanaa tai ranskankermaa

Kuori perunat, sipulit ja palsternakka. Paloittele.
Laita ne kattilaan ja laske päälle vettä sen verran, että ne peittyvät.
Murenna joukkoon Herbamare -kasvisliemitiivistekuutiot.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Valuta neste talteen.
Soseuta kasvikset sauvasekoittimella ja lisää keitinvettä, rakuunaa ja punajuurimehua, kunnes saat sopivan sakean ja hyvänmakuisen keiton. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa Herbamare -yrttisuolaa.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää suppilovahverot tai muut sienet. Kääntele miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoa sienet keiton seurana.
Laita keiton päälle nokare smetanaa tai ranskankermaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: