Mustajuurikeitto
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
Uusimmat reseptit
Mustajuuri on miellyttävän mietoa ja sitä voidaan käyttää parsan tavoin voisulan kanssa, lämpimissä lisäkkeissä ja keittojen aineksena. Nämä multaisat juurakot on syytä kuorimisen jälkeen säilyttää kylmässä vedessä tummumisen estämiseksi.
Erinomainen valinta vaikkapa alkuruokakeitoksi. Tätä keittoa rakastavat myös lapset!
HUOM! Käytä mustajuuria käsitellessäsi kertakäyttökäsineitä!
Advertising information
Ainekset
4-5 annosta
- 500 g mustajuuria
- 1 l vettä
- 8 keskikokoista perunaa
- 1 iso sipuli
- tai 100 g kevätsipulia
- 1½ kasvisliemikuutiota
- 2 dl kermaa
- suolaa
Valmistusohje
- Kuori mustajuuret ja paloittele ne kattilaan veden joukkoon.
- Kuori perunat ja paloittele ne, kuten myös sipuli ja lisää kattilaan.
- Laita sekaan kasvisliemikuutiot ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Siivilöi osa keitinvedestä pois, mutta säästä se.
- Soseuta ainekset ja lisää lientä vähän kerrallaan.
- Sekoita joukkoon kerma ja tarkista maku.
- Lisää tarvittaessa suolaa.
- Vinkki! Rouhi joukkoon mustapippuria.