Appelsiininen salaattikastike
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Alavuden Öljynpuristamon kanssa.
Salaatin kruunaa herkullinen salaatinkastike. Tuorepuristetusta appelsiinimehusta valmistat ihastuttavan raikkaan kastikkeen yhdessä kotimaisen Alavuden Öljynpuristamon
kylmäpuristetun rypsiöljyn kanssa. Valmista appelsiininen salaattikastike vaikka syötäväksi lahjaksi ja pakkaa kauniiseen pulloon yhdessä reseptin kanssa.
Advertising information
Ainekset
10-15 annosta
Valmista kastiketta noin 3 dl
- 2 kananmunankeltuaista
- 1 rkl sinappia
- ripaus suolaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä
- 1 rkl hunajaa
- 1 dl Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettua Rypsiöljyä TAI
- ½ dl Alavuden Kylmäpuristettua Luomu Rypsiöljyä (vaihtoehto)
- 2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
Valmistusohje
- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset keskenään ja laita keltuaiset kulhoon.
- Lisää joukkoon sinappi, suola, mustapippuria ja hunaja ja sekoita keskenään.
- Lisää rypsiöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
- Lisää lopuksi joukkoon appelsiinista puristettu mehu ja sekoita tasaiseksi.
- Tarkista maku.
- Laita appelsiininen salaattikastike puhtaaseen pulloon ja säilytä jääkaapissa.