Juustoinen uunilohi

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

30 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg lohifilee
  • lime-pippuri
  • 2½ dl kolmen juuston kerma
  • 100 g Chili-paprikatuorejuusto
  • 150 g aurinkokuivattu tomaattituorejuusto

Uunilohi on kalaruokien suosikkilistan kärjessä. Ohjetta voi varioida helposti pienillä asioilla. Vaihda mausteita toisiin, käytä kuivattuja tai tuoreita yrttejä, erilaisia maustettuja kermoja ja tuorejuustoja. Voit silputa joukkoon myös kasviksia oman maun mukaan.

Juustoinen uunilohi
4 annosta

1 kg lohifilee
lime-pippuria myllystä
2½ dl kolmen juuston kermaa
100 g paprika-chilituorejuustoa
150 g aurinkokuivattu tomaatti -salaattijuustoa

Poista fileestä ruodot ja laita filee uunivuokaan.
Rouhi pinnalle reilusti lime-pippuria.

Sekoita kolmen juuston kerma ja paprika-chilituorejuusto keskenään ja kaada lohifileen päälle.
Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Lisää loppuvaiheessa kalan pinnalle aurinkokuivattu tomaatti -salaattijuustoa ja kuumenna.

Tarjoa kuohkean perunasoseen tai raikkaan salaatin seurana.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: