Savunmakuinen graavilohi

  • 15 min Työaika
  • 24 h 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Savunmakuinen graavilohi
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Savunmakuinen graavilohi valmistuu helposti. Kauppojen suolahyllyltä löytyvä savustettu merisuola on uskomattoman herkullinen tuote. Siitä saa myös maukkaan, hieman erilaisen graavilohen vaikkapa joulupöytään. Kannattaa kokeilla! Valmista perinteinen graavilohi samaan tapaan, mutta karkealla merisuolalla maustettuna.

Advertising information

Ainekset

10-15 annosta
  • ½ kg lohifilee TAI
  • ½ kg kirjolohifilee (vaihtoehto)
  • 1-2 rkl savustettua merisuolaa TAI
  • 1-2 rkl karkeaa merisuolaa (vaihtoehto)
  • ripaus sokeria
  • runsaasti tuoretta tilliä

Valmistusohje

  • Laita kalafilee nahkapuoli alaspäin vadille. Poista tarkasti ruodot, käytä apuna pinsettejä.
  • Hiero mausteet pintaan ja levitä päälle tilliä.
  • Mausta kelmun alla jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
  • Pyyhi mausteet pois ja leikkaa viistottain ohuiksi viipaleiksi.
  • Tarjoa savunmakuinen graavilohi sellaisenaan vaikka alkupalaksi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä