Mantelikala

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

35 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 400 g pakasteseiti
  • 1 tl sitruunainen kalamauste
  • 2 rkl ruohosipuli
  • (vaihtoehto) tilli
  • 1 dl mantelilastu
  • 1½ rkl unikonsiemeniä
  • 2 dl kalaliemi
  • 2 dl ruokakerma
  • 1 rkl maissitärkkelys
  • (vaihtoehto) perunajauho
  • 1 tl kurkuma

Tätäkin ruokaa innostuin kokeilemaan Santa Marian Mauste Elämyksiä keittokirjasta.
Todella nopea ja helppotöinen ruoka. Suosittelen!

Mantelikala
4 annosta

400 g pakasteseitä
1 tl sitruunaista kalamaustetta
2 rkl ruohosipulia (tai tilliä)
1 dl mantelilastuja
1½ rkl unikonsiemeniä
2 dl kalalientä (tai vettä + suolaa)
2 dl ruokakermaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoja (tai perunajauhoja)
1 tl kurkumaa

Sulata pakastekala. Asettele kalapalat voideltuun uunivuokaan.
Mausta kalapalat sitruunaisella kalamausteella ja ruohosipulilla/tillillä.
Sekoita kalaliemeen ruokakerma, maissitärkkelys ja kurkuma ja kaada liemi kalan päälle.
Ripottele pinnalle unikonsiemeniä ja mantelilastuja.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta kauniin värinen.

Tarjoa lisäksi perunasosetta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: