Mantelikala
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 400 g pakasteseitiä
- 1 tl sitruunaista kalamaustetta
- 2 rkl ruohosipulia TAI
- 2 rkl tilliä (vaihtoehto)
- 1 dl mantelilastuja
- 1½ rkl unikonsiemeniä
- 2 dl kalalientä
- 2 dl ruokakermaa
- 1 rkl maissitärkkelystä TAI
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 tl kurkumaa
Valmistusohje
- Sulata pakastekala.
- Asettele kalapalat voideltuun uunivuokaan.
- Mausta kalapalat sitruunaisella kalamausteella ja ruohosipulilla/tillillä.
- Sekoita kalaliemeen ruokakerma, maissitärkkelys ja kurkuma ja kaada liemi kalan päälle.
- Ripottele pinnalle unikonsiemeniä ja mantelilastuja.
- Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta kauniin värinen.
- Tarjoa mantelikalan lisäksi perunasosetta.