Mantelikala
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 400 g pakasteseiti
- 1 tl sitruunainen kalamauste
- 2 rkl ruohosipuli
- (vaihtoehto) tilli
- 1 dl mantelilastu
- 1½ rkl unikonsiemeniä
- 2 dl kalaliemi
- 2 dl ruokakerma
- 1 rkl maissitärkkelys
- (vaihtoehto) perunajauho
- 1 tl kurkuma
Tätäkin ruokaa innostuin kokeilemaan Santa Marian Mauste Elämyksiä keittokirjasta.
Todella nopea ja helppotöinen ruoka. Suosittelen!
Mantelikala
4 annosta
400 g pakasteseitä
1 tl sitruunaista kalamaustetta
2 rkl ruohosipulia (tai tilliä)
1 dl mantelilastuja
1½ rkl unikonsiemeniä
2 dl kalalientä (tai vettä + suolaa)
2 dl ruokakermaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoja (tai perunajauhoja)
1 tl kurkumaa
Sulata pakastekala. Asettele kalapalat voideltuun uunivuokaan.
Mausta kalapalat sitruunaisella kalamausteella ja ruohosipulilla/tillillä.
Sekoita kalaliemeen ruokakerma, maissitärkkelys ja kurkuma ja kaada liemi kalan päälle.
Ripottele pinnalle unikonsiemeniä ja mantelilastuja.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta kauniin värinen.
Tarjoa lisäksi perunasosetta.