Mantelikala

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
mantelikala
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

60 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Mantelikala on klassinen kalaruoka, joka on todella nopea ja helppotöinen ruoka. Tätä voi suositella arkiherkuksi ja miksei myös muulloin.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 400 g pakasteseitiä
  • 1 tl sitruunaista kalamaustetta
  • 2 rkl ruohosipulia TAI
  • 2 rkl tilliä (vaihtoehto)
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1½ rkl unikonsiemeniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä TAI
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl kurkumaa

Valmistusohje

  • Sulata pakastekala.
  • Asettele kalapalat voideltuun uunivuokaan.
  • Mausta kalapalat sitruunaisella kalamausteella ja ruohosipulilla/tillillä.
  • Sekoita kalaliemeen ruokakerma, maissitärkkelys ja kurkuma ja kaada liemi kalan päälle.
  • Ripottele pinnalle unikonsiemeniä ja mantelilastuja.
  • Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta kauniin värinen.
  • Tarjoa mantelikalan lisäksi perunasosetta.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä