Lohimurekepihvit
- 25 min Työaika
- 25 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Alavuden Öljynpuristamo
Nyt tehdään ihania lohimurekepihvejä! Voit lohen sijaan käyttää myös muuta kalaa. Mikäli käytät pakastekalaa, tarkista että se on hyvin sulanutta. Tarvitset valmistukseen tehosekoittimen tai muun leikkurinterällä varustetun kulhon kalafileen hienontamiseen. Nämä kalapihvit on maustettu Alavuden Öljynpuristamon gluteenittomalla, pähkinättömällä ja vegaanisella punajuuripestolla, joka sopii mainiosti myös jogurttikastikkeen maustajaksi.
Mikäli valmistat ruokaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, käytä jauhoina vehnäjauhon sijaan perunajauhoja. Paista pihvit Alavuden Öljynpuristamon Kylmäpuristetulla rypsiöljyllä, jonka makuna on raikas sitruuna. Kokeile myös muita maustettuja öljyjä. Löydät niitä hyvin varustelluista marketeista öljyhyllyiltä.
Advertising information
Ainekset
18 pientä pihviä
- 1 kg lohifilee
- 155 g Alavuden punajuuripestoa
- ½-¾ tl suolaa
- 2 ½ dl kuohukermaa TAI
- 2 ½ dl vegaanista kasvisrasvavalmistetta (vaihtoehto)
- 1 rkl perunajauhoja TAI
- 1 rkl vehnäjauhoja (vaihtoehto)
Paistamiseen:
- Alavuden Öljynpuristamo Kylmäpuristettu SITRUUNA rypsiöljyä
Valmistusohje
- Poista lohifileestä ruodot ja nahka.
- Paloittele kala paloiksi ja laita tehosekoittimeen tai leikkurinterällä varustettuun kulhoon.
- Lisää joukkoon punajuuripesto, suola, kuohukerma tai kaura”kerma” ja peruna- tai vehnäjauhot.
- Hienonna tasaiseksi.
- Muotoile pieniksi pihveiksi ja paista kuumalla pannulla sitruunan makuisella kylmäpuristetulla rypsiöljyllä.
- Vinkki! Tarjoa seuraksi murustettua fetajuustoa, jonka joukkoon voit sekoittaa punajuuripestoa. Mikäli haluat tarjota seuraksi kastikkeen, lisää joukkoon vielä maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä. Tarkista maku.