Taatelikakku

  • 10 min Työaika
  • 1 h 10 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Taatelikakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Taatelikakku kuuluu talveen! Tämä kakku on monien perheiden ehdoton leivonnainen joulupöydässä. Nesteen (veden) voit korvata myös esimerkiksi glögillä.

Advertising information

Ainekset

4-8 annosta
Taatelikakku:
  • 1 pkt (200-250 g) kivettömiä taateleita
  • 3 dl vettä
  • 1½ dl sokeria
  • 200 g margariinia TAI
  • 200 g voita (vaihtoehto)
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa

Valmistusohje

  • Paloittele taatelit, keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Soseuta pehmenneet taatelit sauvasekoittimella.
  • Sekoita kuumaan soseeseen rasva ja anna seoksen jäähtyä.
  • Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  • Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin tunti.
  • Tarjoa taatelikakku.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä