Taatelikakku

  • 10 min Työaika
  • 1 h 10 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

9 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4-8 annosta
  • 1 pkt (200-250 g) kivetön taateli
  • 3 dl vesi
  • 1½ dl sokeri
  • 200 g margariini
  • (vaihtoehto) voi
  • 3½ dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 tl kardemumma

Elämäni ensimmäinen taatelikakku on tässä. Se on menossa kouluun opettajalle joulukakuksi. Ohje on luottoleipuri Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat Kotileivonnaiset. Koristeena Kranssikakussa on kanelitankoja, sekä elintarvikeväreillä värjätystä mantelimassasta tehtyjä marjoja ja orjanlaakerinlehtiä.

Taatelikakku

1 pkt (200-250 g) kivettömiä taateleita
3 dl vettä
1½ dl sokeria
200 g margariinia tai voita
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Paloittele taatelit, keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Soseuta pehmenneet taatelit sauvasekoittimella (Hellapoliisin huomautus).
Sekoita kuumaan soseeseen rasva ja anna seoksen jäähtyä.
Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin tunti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: