Porkkanakakku, gluteeniton

Uusimmat reseptit
Advertising information
Gluteeniton porkkanakakku on mehevä ja maistuu ihan kaikille. Koristele kakku halutessasi vaikka pienillä naposteluporkkanoilla.
Porkkanakakku, gluteeniton
10-12 annosta
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
4 keskikokoista porkkanaa
4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
½-1 tl kanelia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl sulatettua voita, margariinia tai öljyä
Pinnalle:
200 g tuorejuustoa
4 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl limenkuoriraastetta
Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon Siro erikoishieno sokeri ja tumma siirappi.
Kuori ja raasta porkkanat.
Lisää kulhoon raastetut porkkanat, gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, kardemumma, kaneli, vaniljasokeri ja sulatettu voi, margariiini tai öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin tunti.
Anna kakun jäähtyä ja nosta tarjoiluvadille.
Valmista kuorrute.
Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn limenkuori.
Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakun pinnalle hieman epätasaisesti.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
