Marjaunelmakakku (vegaaninen)
- 40 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 2 dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- 2 tl Dansukker vaniljasokeri
- 3 ½ dl vehnäjauho
- 2 tl leivinjauhe
- 2 dl kivennäisvesi
- 1 dl hedelmäsose
- (vaihtoehto) marjasose
Vuokaan:
- rypsiöljy
- korppujauho
Kostutus:
- 1 dl kaurajuoma
- 1 tl Dansukker vaniljasokeri
Mustikkahillo:
- 250 g pakastemustikka
- 125 g (n. 1½ dl) Dansukker Hillosokeri
- 1 tl limen kuoriraaste
Pinnalle:
- 4-5 dl vaahtoutuva kauravalmiste
- 2 rkl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- 1 tl Dansukker vaniljasokeri
Koristeluun:
- 3-4 dl mustikka
- (vaihtoehto) mansikka
- (vaihtoehto) vadelma
- tuore minttu
- (vaihtoehto) tuore sitruunamelissa
Maidoton ja munaton, eli vegaaninen kakku valmistuu helposti.
Lusikoi pinnalle itse keitettyä mustikkahilloa ja koristele kaurapohjaisella vaahdolla.
Tästä saat samalla vaivalla myös gluteenittoman, mikäli korvaat vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
Marjaunelmakakku (vegaaninen)
12-15 annosta
Pohja:
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kivennäisvettä
1 dl hedelmä- tai marjasosetta
1 dl rypsiöljyä
Vuokaan:
rypsiöljyä
korppujauhoja
Kostutus:
1 dl kaurajuomaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Mustikkahillo:
250 g pakastemustikoita
125 g (n. 1 ½ dl) Dansukker Hillosokeria
1 tl luomulimen raastettua kuorta
Pinnalle:
4-5 dl vaahtoutuvaa kauravalmistetta
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun:
3-4 dl mustikoita, mansikoita ja/tai vadelmia
minttua tai sitruunamelissaa
Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita nuolijalla tai lastalla.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Paista 200-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunasta.
Jäähdytä hetki ja kumoa varoen.
Pohjan paistuessa keitä mustikkahillo.
Laita mustikat kattilaan ja kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Lisää hyvin pestyn limen raastettu kuori. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä.
Nosta kakku tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla kaurajuomalla.
Lusikoi pinnalle mustikkahillo.
Vaahdota kauravalmiste ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä vaahto kuohkeaksi kakun pinnalle.
Koristele tuoreilla marjoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.