Lakritsimutakakku

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 4 kananmuna
  • 1¼ dl sokeri
  • ¾ dl vehnäjauho
  • 250 g tumma suklaa
  • 1-2 rkl vesi
  • 2-3 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
  • 100 g voi

Kuka voisi vastustaa mehevää suklaista mutakakkua?
Varsinkaan silloin jos taikina on maustettu ihanalla Kouvolan Lakritsijauheella.
Kokeile, tämä on taivaallista!
Pyöräytä halutessasi seuraksi jäätelöpallo tai tarjoa kermavaahdon kanssa. Tuotteita löydät Kouvolan Lakritsin omasta lakukaupasta

Lakritsimutakakku
8 annosta

4 kananmunaa
1¼ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
250 g tummaa suklaata
1-2 rkl vettä
2-3 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
100 g voita

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vaahdota ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vaahdota sitten keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vehnäjauhot sekoittaen.
Sulata voi ja tumma suklaa sekoitellen.
Lisää vesi tilkka kerrallaan joukkoon ja sekoita.
Yhdistä suklaaseos keltuais-sokerivaahtoon ja käännä tasaiseksi.
Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto ja lakritsijauhe.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm.
Paista 225-asteessa uunissa noin 20 minuuttia. Irrota kakku varoen vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Tarjoa halutessasi seuraksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Vinkki!
Paloittele halutessasi taikinan joukkoon Kouvolan Lakritsia pieninä paloina ja koristele mutakakku lakritsipaloilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: