Pestobroileria
- 20 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- (vaihtoehto) 100 g pestokastike
- 1 ruukku tuore basilika
- 70 g parmesaaniraaste
- 50 g pinjansiemeniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ½ dl oliiviöljy
Lisäksi:
- 2 broilerinkoipi
- 100 g ruskea herkkusieni
- 2 tomaatti
- 2 punasipuli
- 2 valkosipulinkynsi
- 75 g sokeriherneenpalko
- 2 rkl rypsiöljy
- (vaihtoehto) oliiviöljy
- suola
Pestolla maustetut broilerinkoivet ovat herkullisia kypsennettyjen kasvisten kanssa. Voit oikaista ja käyttää valmista vihreää pestokastiketta tai pyöräyttää kastikkeen itse tehosekoittimessa.
Pestobroileria
2 annosta
100 g valmista vihreää pestokastiketta TAI itse valmistettua:
2 ruukku basilikaa
70 g parmesaaniraastetta
50 g pinjansiemeniä
1 iso valkosipulinkynsi
1 ½ dl oliiviöljyä
Lisäksi:
2 broilerinkoipea
100 g ruskeita herkkusieniä
2 tomaattia
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
75 g sokeriherneenpalkoja
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa myllystä
Tyhjennä pestokastike kulhoon tai laita basilika, parmesaaniraaste, pinjansiemenet, valkosipulinkynsi ja oliiviöljy kulhoon ja jauha hienoksi tahnaksi sauvasekoittimella.
Laita joukkoon broilerinkoivet ja anna maustua mielellään muutama tunti tai yön yli.
Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
Laita broilerinkoivet pestokastikkeen kanssa leivinpaperiarkilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan.
Lohko tai viipaloi herkkusienet. Paloittele tomaatit ja leikkaa kuoritut punasipulit lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja ota esille myös sokeriherneenpalot.
Kuumenna öljy pannulla ja käytä kasvikset nopeasti sekoittaen. Rouhi joukkoon hieman suolaa.
Laita kasvikset uunivuokaan ja kypsennä ruokaa 175-200 -asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes broilerista irtoaa kirkasta nestettä, kun painat sitä haarukalla.
Tarjoa sellaisenaan tai riisin kanssa.